Tradisjonell kaffetrakter

Ingen trenger å fordømme den gamle kaffetrakteren. Det er en grunn til at den står på bordet i de fleste norske hjem. (Det er ofte bruken av den som kan fordømmes).

Først og fremst anbefaler vi kaffetraktere som er godkjent av Norsk Kaffe Informasjon (se etter kvalitetsmerket på siden). Da er du sikker på at vannet holder riktig temperatur og at vannet ikke traktes for fort eller for sakte.

Vi anbefaler å rense maskinen jevnlig med clean drop. (Vi synes det er nok med 1 gang i måneden dersom maskinen er i daglig bruk). Eventuelt også med avkalkingsmiddel dersom du bruker brønnvann. 

  • Skyll filteret
  • Kvern bønnene rett før brygging! 
  • 60-65g per liter vann (7g per dl)
  • Bruk en ren beholder til å helle vann i tanken – bruk i hvert fall ikke en skitten kaffetrakter-kolbe.
  • Bryggetiden avhenger av kornstørrelsen på kaffegrutet. Hvis du har kvernet kaffen for fint vil vannet være i kontakt med kaffen for lenge og trekke ut bitre smaker som du ikke vil ha i koppen. Er kaffen kvernet for grovt renner vannet gjennom for fort og kaffen blir svak.
  • Ta kaffen av platen så snart den har rent ned. Det skal ikke mange minuttene til før den beiske smaken utvikler seg.
  • Hell for all del ikke den deilige kaffen over på en gammel, skitten kaffekanne. Vi foretrekker å knytte et kjøkkenhåndkle om kolben og heller drikke den raskt.
  • Hvis kaffen er god, smaker den også godt når den er kald!

Happy brewing! 🙂