Yirga Cheffe – Konga Sede Kello #1 – 250g

kr189.00

Importørens bemerkninger:
Cupping score: 87
  • Chamomile
  • Delicate
  • Floral
  • Green Tea
  • Lemon

Chamomile tea, lemonvcurd and white florals. Delicate and elegant.

Kategorier: , , Stikkord: , , , , ,

Beskrivelse

Denne kaffen fra Yirgacheffe er i likhet med min forrige kaffe fra Etiopia fully washed. Det som skiller denne fra den forrige er at mens Mokanesa hadde en fruktig karakter er denne mer floral i smaken. Veldig aromatisk, passe syrlig og med hint av kamomille og sitron.

Sede, hvor denne kaffen kommer fra, er en privat eid vaskestasjon i Yirgacheffe regionen. Den er drevet av Alemayehu Yirdaw som samler og kjøper kaffebær fra forskjellige småprodusenter i landområdene rundt. Alemayehu har selv en plantasje i nærheten som leverer kaffebær til stasjonen.

I Etiopia har en gjennomsnittlig farm har en størrelse på mindre enn 2 hektar. Mesteparten av kaffen er naturlig organisk. Organisk kompost er det som er vanligst. For en bonde er det vanlig å ha mindre enn 1500 trær per hektar og ett tre produserer vanligvis mindre enn 100-200gram grønn kaffe.

For de brannskadde

Men i tillegg til at denne kaffen er spesialkaffe av høy kvalitet går 58% av avansen til Children’s Burn & Wound Care Foundation (CBWCF) som driver helsefremmende arbeid i Etiopia.

Brannskader er et svært utbredt problem i Etiopia hvor all matlaging foregår over åpen ild på gulvet. CBWCF har behandlet over 2000 barn siden de startet opp i 2007. I tillegg driver de med forebygging av brannskader og opplæring av helsepersonell.

Les mer om dette fantastiske arbeidet på bloggen, og på childrensburncare.com

 

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Yirga Cheffe – Konga Sede Kello #1 – 250g”