Etiopia – Yirga Chaffe (CBWCF)

kr125.00kr450.00

Denne kaffen selges i samarbeid med Childrens Burn & Wound Care Foundation. Ca halvparten av overskuddet på denne kaffen går uavkortet til stiftelsen. 
Nullstill
Varenummer: I/A Kategorier: , , , Stikkord: , , , , ,

Beskrivelse

Denne kaffen fra Yirgacheffe er i likhet med min forrige kaffe fra Etiopia fully washed. Det som skiller denne fra den forrige er at mens Mokanesa hadde en fruktig karakter er denne mer floral i smaken. Veldig aromatisk, passe syrlig og med hint av kamomille og sitron.

Sede, hvor denne kaffen kommer fra, er en privat eid vaskestasjon i Yirgacheffe regionen. Den er drevet av Alemayehu Yirdaw som samler og kjøper kaffebær fra forskjellige småprodusenter i landområdene rundt. Alemayehu har selv en plantasje i nærheten som leverer kaffebær til stasjonen.

I Etiopia har en gjennomsnittlig farm har en størrelse på mindre enn 2 hektar. Mesteparten av kaffen er naturlig organisk. Organisk kompost er det som er vanligst. For en bonde er det vanlig å ha mindre enn 1500 trær per hektar og ett tre produserer vanligvis mindre enn 100-200gram grønn kaffe.

For de brannskadde

Men i tillegg til at denne kaffen er spesialkaffe av høy kvalitet går halvparten av overskuddet til Children’s Burn & Wound Care Foundation (CBWCF) som driver helsefremmende arbeid i Etiopia.

Brannskader er et svært utbredt problem i Etiopia hvor all matlaging foregår over åpen ild på gulvet. CBWCF har behandlet over 2000 barn siden de startet opp i 2007. I tillegg driver de med forebygging av brannskader og opplæring av helsepersonell.

Les mer om dette fantastiske arbeidet på bloggen, og på childrensburncare.com

 

Tilleggsinformasjon

Vekt I/A
Mengde

250g, 500g, 1kg

Brennegrad

Litt av hvert, Light, Medium, Dark

Malegrad

Hele bønner, Espressomalt, Filtermalt, Kokmalt

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Etiopia – Yirga Chaffe (CBWCF)”