Julekaffe fra Burundi

kr99.00kr369.00

Årets julekaffe er en spennende kaffe som vil bli lansert søndag 10. november kl 16.00 på Laksebørsen i Bjerkreim. Den vil passe utmerket både som julegave og til konsum gjennom hele pepperkakeogmandarinsesongen.

Kaffen er fra Buziragundiwa washing station, i Burundi!

Les mer og se video lenger nede…!

Nullstill
Varenummer: I/A Kategorier: , Stikkord:

Beskrivelse

I det frodige sentralafrikanske landet Burundi ligger en fjellside ved navn Manini. Her ble vår julekaffe høstet, ca 2000m.o.h.

Burundi er et undervurdert land på mange måter, ikke minst i forhold til kaffe. Dyrkeforholdene i landet er helt optimale og kvaliteten på kaffen i dag er veldig god. Det var belgierne som på 1930 tallet innførte kaffe til Burundi som da var belgisk koloni. I mange år var det fokus på å produsere mye fremfor kvalitet, men de senere årene har kaffen fra Burundi fremstått med fremragende kvalitet og en kompleksitet på linje med kaffe fra Kenya og Etiopia.

Årets julekaffe kommer fra en vaskestasjon ikke langt unna Manini som heter Buziraguhindwa i Kayanza området. Eieren av vaskestasjonen tilrettelegger for at plukkerne skal få bedre betalt for kaffen og har gode rutiner og protokoller for å sikre kvalitet gjennom hele prosessen fra plukking til tørking.

Under kan du se en video fra vår importør om vaskeprosessen av denne kaffen i Burundi, og en annen video fra Good Coffee som har som siktemål å promotere burundisk kaffe.

 

Tilleggsinformasjon

Vekt I/A
Mengde

250g, 500g, 1kg

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Julekaffe fra Burundi”